Logo Vereisten

Design Concept
Bij Champion System is het enige wat we nodig hebben een idee of schets om deze om te zetten naar realiteit. Stuur ons een foto, schets of afbeelding en wij zetten deze om naar een printbaar ontwerp. Vanuit dat punt kun je net zolang als het nodig is wijzigingen laten maken aan dit ontwerp zonder dat wij daar ook maar iets voor in rekening brengen. Wij gaan net zolang door totdat u 100% tevreden bent.

Logo's
Onze klanten sturen ons allerlei soorten afbeeldingen en logo's. Nu zijn niet alle formaten geschikt voor sublimatie printen op kleding. De meeste logo's die u van het internet plukt of van iedere andere media download zal te laag van resolutie zijn om te gebruiken bij sublimatie printen. Deze afbeeldingen zijn niet te schalen en zullen niet scherp en helder verschijnen na het printen.
Voor de beste resultaten bij het printen van uw team kleding prefereren wij de volgende bestand formaten

Adobe Illustrator - .ai bestanden
Encapsulated Post Script - .eps bestanden
High resolution - over 300 dpi - .pdf bestanden

Dit zijn allemaal zogenaamde vector bestanden. Dit houdt in dat deze bestanden kunnen worden geschaald en bewerkt zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Bij gebruik van deze bestanden zal het resultaat van de print, helder en scherp zijn en bij iedere maat hetzelfde resultaat geven.

Kleuren
PMS en CYMK kleuren kunnen op iedere stof die gebruik wordt en door de methode van printen een ander effect geven. Bij Champion System gebruiken wij altijd de laatste technologie, inkten en stoffen van de leiders in de markt. Het kan dan ook zo zijn dat een zelfde kleurcode bij een andere leverancier er anders uitkomst geeft. als u 100% zekerheid wilt over hoe uw kleuren eruit komen zien op onze stoffen adviseren wij om tegen een kleine vergoeding een Color Swatch aan te vragen. Het zal ons een paar dagen kosten om dit te organiseren en het te verzenden naar u maar dan heeft u wel een duidelijk beeld hoe uw kleuren er op onze kleding eruit zullen zien. Voor meer informatie neem contact op met uw vertegenwoordiger.

Wat is Vector afbeelding?
Vector is een afbeelding die gemaakt is in een vector based programma zoals Adobe Illustrator of In design. Het is gebaseerd op een lijnen en figuren die als code worden opgeslagen en zo zonder enig kwaliteitsverlies of vervormingen in een handomdraai zijn te wijzigen of te schalen. Vector afbeeldingen hebben de extensie .ai, .eps of .pdf.

De afbeelding hieronder laat het verschil zien tussen een vector logo en een bitmap logo( .jpeg, .jpg, .gif, etc.). Wanneer de vector afbeelding wordt vergroot, dan blijft het scherp en strak. Bij de bitmap versie zie je dat het steeds verder vervaagd. als je ons een bitmap logo stuurt ziet het er niet mooi meer uit als wij die moeten vergroten voor op uw kleding.

Hoe weet in dat mijn bestanden Vector bestanden zijn?
Als je bestand eindigt op JPG, JPEG, GIF, BMP of PNG dan is het zeker geen vector bestand. Een bruikbaar vector bestand eindigt op AI, EPS of PDF. Als u twijfelt of u een vector afbeelding heeft mailt u deze dan even naar uw vertegenwoordiger en hij zal u direct kunnen vertellen of dit het geval is.

Ik heb geen Vector logo's. Wat moet ik doen?
Neem als eerste contact op met uw sponsor om te vragen of zij een vector bestand hebben. In de meeste gevallen hebben bedrijven deze omdat ook voor al hun andere drukwerk nodig hebben. Als u echt geen vector bestand kunt bemachtigen, geen probleem dan zullen wij hem natekenen, dit doen wij kosteloos! Maar geef ons wel even een paar dagen om dit regelen.

Ik heb logo's van de website afgehaald, zijn deze bruikbaar?
Website logo's zijn nooit een vector afbeelding omdat deze een zo laag mogelijke resolutie moeten hebben om deze zo snel mogelijk te kunnen laden.

Wat met de logo's op visite kaartjes?
Sorry ook die zijn niet bruikbaar omdat deze een te lage resolutie hebben.

Voor meer informatie of vragen mail naar: nederland@champ-sys.com